Astrid Tanis

Buteyko-specialist

Meer over Astrid Tanis

Mijn naam is Astrid Tanis. Nadat, of juist doordat ik jaren in de gezondheidszorg werkte, groeide mijn interesse in complementaire geneeswijze; ik zag dat de meeste reguliere behandelingen niet altijd onschadelijk waren. Bijwerkingen en nevenschade na ingrepen waren aan de orde van de dag en leefstijladviezen bleven uit. Vooral de methoden die het zelf genezend vermogen van het lichaam activeren hadden mijn interesse. Het zou toch mooi zijn als mensen zelf hun genezing konden ondersteunen, zodat ze de dokter minder nodig hadden.

Nadat ik een opleiding in energetische psychologie had gedaan bij de Amerikaan Garry Craig die Emotional Freedom Techniques (EFT) ontwikkelde, opende ik in 2002 mijn praktijk EFTRotterdam. In datzelfde jaar begon ik de vierjarige HBO-opleiding hypnotherapie en psychosociale therapie bij Academie Hypnos, waar ik vervolgens in 2006 afstudeerde. Inmiddels ben ik nog steeds verbonden als supervisor aan dit instituut.

In 2007 werd ik zelf ziek en kreeg ik de kans dat wat ik leerde en geleerd had op mezelf toe te passen. Ik kreeg chronisch vermoeidheidssyndroom, veroorzaakt door te laat ontdekte Lyme. Dit bleek moeilijk regulier te behandelen. Ook hypnotherapie en EFT schoten tekort. Ik besloot mij nog dieper onder te dompelen in een zoektocht naar zelf genezende therapieën. Ik focuste me hoofdzakelijk op succesverhalen en zocht daar wetenschappelijke onderbouwing bij. Het lukte me zo met vallen en opstaan zelf ook een Lyme-succesverhaal te worden. Gedurende mijn ervaringen en reizen door gezondheidsland groeide de overtuiging dat alle verworven eigentijdse ziekten voortkomen uit een metabole disbalans. Daarbij spelen verkeerde ademhaling en verkeerde voeding een cruciale rol. Stress hangt hier nauw mee samen en stimuleert zowel chronische hyperventilatie en stress-eten.

Het metabolisme optimaliseren doe je met ketogene voeding en een ademhaling die de cellulaire energie ondersteunt. De geest kalmeren doe je met neurologische retraining, meditatie, trauma therapieën en een kalmerende rustige ademhaling. In mijn praktijk zoeken we samen naar de zwakke plekken in de lichaamssystemen en werken daaraan. Ik werk met chronische en systemische ziekten, eetverslavingen en overgewicht. Trauma en stress-gerelateerde stoornissen krijgen in de behandeling ook een plek.

Na een gratis online kennismakingsgesprek kunnen we onderzoeken of ik de juiste therapeut ben voor jou. Sessies kunnen zowel online plaats vinden en in de praktijk in Rotterdam Kralingen.

 • Verkorte CV
 • Verpleegkundige 1974
 • EFT (Emotional Freedom Techniques) practitioner 2002
 • Psychosociaal trauma therapeut 2006
 • GAPS (gut and psychology syndrome) practitioner 2012
 • Buteyko specialist 2020
 • Ketogenic Diets for Mental Health Clinicians training 2021
 • Bekijk onze locatie

  Neem contact op met Astrid Tanis

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pretium dolor id lorem amet viverra sollicitudin ac scelerisque nam. Cras eu, sapien nisi, porttitor nibh dolor. Diam facilisis viverra fusce vitae lacus placerat sodales.

  Vestigingsadres en adresgegevens

  Naam*
  E-mail*
  Telefoonnummer*
  Bericht*