Opleiding tot Buteyko specialist

De Vereniging van Buteyko Therapeuten(VBT) heeft ten doel het bevorderen van de gezondheid van mensen met aandoeningen ten gevolge van bovenmatige longventilatie door toepassing van de Buteyko methode. Het opleiden van Buteyko specialisten is voor de Vereniging van essentieel belang.

Hoe word ik Buteyko specialist?

Voorwaarden

Een medische of paramedische vooropleiding. Indien u deze niet heeft, kunt u dit compenseren met een basiscursus medische kennis op HBO-niveau.

Opleidingstraject

Masha Kotousova is senior Buteyko specialist en gecertificeerd door professor Buteyko als opleider van Buteyko specialisten.

Henriette Karsten is logopedist, gezondheidswetenschapper en Buteyko specialist, opgeleid in Nederland door Masha. Tevens afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht in Gezondheidswetenschappen met een Master thesis over adem.

U volgt een theoretische opleiding van 40 uren op het Buteyko Centrum. Hier leert u de theorie, die ten grondslag ligt aan de Buteyko methode. 

U volgt lezingen, waarna u de mondelinge examenvragen moet kunnen beantwoorden, waaruit uw kennis blijkt.
U heeft zelf een controle pauze van minimaal 40 seconden.
Voorafgaand en na afloop van de theoretische opleiding heeft u een ontmoeting online met Henriette om nog aanwezige vragen te verhelderen en indien gewenst presentatievaardigheden en spreektechniek aan te scherpen. Kosten: 150 Euro.
Daarna start u als aspirant Buteyko specialist en werkt zelfstandig met clienten, daarbij ondersteund door gecertificeerde Buteyko specialisten.

U maakt 50 schriftelijke behandelverslagen en laat deze becommentarieren door de Buteyko opleider.

Als u 50 clienten succesvol heeft begeleid, wordt u Buteyko specialist met een officieel VBT certificaat.

De kosten voor de theoretische opleiding bedragen 2500 Euro. Dit is inclusief de begeleiding tot gecertificeerd Buteyko-specialist.

Nascholing

Na doel is 2x per jaar een nascholingscursus te organiseren.

Opleiding

Tevens verzorgt de VBT de officiele opleiding tot Buteyko® specialist volgens kwaliteitsrichtlijnen. De VBT bewaakt de kwaliteit van de Buteyko methode en stelt kwaliteitseisen aan Buteyko specialisten.

Bent u op zoek naar een Buteyko-specialist? Ga dan naar: “Vind een Buteyko-specialist

Hier vindt u alle in Nederland werkzame Buteyko specialisten die zijn opgeleid door Masha Anthonissen-Kotousova, leerlinge van Buteyko. Zij werken volgens de normen van de Buteyko Kliniek Moskou en bewaken de authenticiteit van de Buteyko methode.

Heeft u vragen of wilt u contact met de vereniging?

Stuur ons dan een bericht en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.