Henriette Karsten

Buteyko-specialist, Logopedist

Meer over Henriette Karsten

Vanaf 1983 ben ik werkzaam als logopedist in de vrije vestiging.

Voor meer informatie: www.logopediesoest.nl

Daar is mijn belangstelling ontstaan voor de impact van de adem.

In mijn visie: ‘Het onderbelichte kindje in de gezondheidszorg’

In 2006 ben ik afgestudeerd als Gezondheidswetenschapper aan de`Universiteit van Utrecht.

Mijn Master Thesis gaat over adem en gezondheid. Zie ook de link naar wetenschap op deze site. Ik heb me verdiept in de Buteyko methode en geef Buteyko-cursussen aan mensen met acute en chronische hyperventilatie en daaruit voortkomende chronische gezondheidsproblemen.

In de praktijk geef ik deze natuurlijke methodiek ook spelenderwijs door aan kinderen met chronische luchtwegproblemen of stress-gerelateerde klachten. Kinderen pakken het snel op, hebben niet veel tekst en uitleg nodig en doen het gewoon omdat ze voelen dat het werkt. De gezondheidstoestand van deze kinderen verbetert hierdoor meestal snel en chronische neusverstoppingen, veelvuldige verkoudheden of astmatische klachten verminderen eerst geleidelijk en uiteindelijk verdwijnen deze klachten vaak helemaal.

Volwassenen worden bewust gemaakt van de impact van de adem op hun gezondheid, mensen krijgen handvatten en meetinstrumenten om mee te werken en worden begeleid met adem-ontspanningsoefeningen. Ont-spanning is de sleutel tot vooruitgang.

Konstantin Buteyko, een Russische fysicus en arts, heeft onderzoek gedaan naar de fysiologie van de adem. Hij ontdekte dat chronische, bovenmatige longventilatie ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt, zoals astma, COPD, en een verzwakt immuunsysteem. Ook heeft hij een methode ontwikkeld met als doel de bovenmatige longventilatie op te heffen waardoor de gezondheidstoestand normaliseert. Buteyko heeft de grondslag gelegd voor een ademtherapie, gebaseerd op biochemisch wetenschappelijk onderzoek.

Ik geef in deze periode voornamelijk de Buteyko-cursus via WeSeeDo internet beeldbellen.

Bekijk onze locatie

Neem contact op met Henriette Karsten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pretium dolor id lorem amet viverra sollicitudin ac scelerisque nam. Cras eu, sapien nisi, porttitor nibh dolor. Diam facilisis viverra fusce vitae lacus placerat sodales.

Vestigingsadres en adresgegevens

Naam*
E-mail*
Telefoonnummer*
Bericht*