De vereniging

De Vereniging van Buteyko Therapeuten (VBT) is opgericht in 2003.

Opgericht door

Masha Anthonissen-Kotousova en Henriette Karsten hebben deze vereniging opgericht met als doel meer therapeuten deze mooie methode op te leiden en te verenigen, zodat zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid krijgen om deze methode te kunnen doen. Masha zelf is opgeleid door dr Buteyko en zij bewaakt dan ook de authenticiteit van onze vereniging. Henriette is van origine logopediste en werkt al sinds 1998 met de methode. Ook heeft Henriette wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de zogenoemde Controle Pauze, waarbij de conclusie was dat deze tot op de dag van vandaag nog steeds kloppend is. 

De authentieke methode

Al de therapeuten van onze vereniging zijn opgeleid door Masha zelf. Hierdoor kunnen de leden van de vereniging zeggen dat zij de authentieke opleiding hebben gehad zoals Dr. Buteyko deze zelf ontwikkeld heeft. Daar zijn wij erg trots op!! Wij doen er alles aan om deze authentieke wijze van de methode te beschermen en uit te dragen.

Het beleid van de VBT omvat:

De aangeboden curses

Alle therapeuten bieden een cursus aan om de Buteyko methode zelf aan te leren. Je leert alles over de basis van de ademhaling in combinatie met de alledaagse levensstijl. Het is dus meer dan alleen wat ademtechnieken leren. Voor verschillende aandoeningen, ziektes en symptomen is deze perfect geschikt. Meer dan 150 verschillende symptomen en vele ziektes worden hiermee in verband gebracht. Zo gek is dat niet als je leert dat de ademhaling de basis is voor onze gezondheid, gaat daar iets verkeerd komt er te weinig zuurstof in het lichaam. Niet gek toch dat dit veel problemen met zich mee kan brengen op de lange termijn? 

De Buteyko cursus is zeker ook aan te raden als herstelzorg na een Covid-19 ziektebeeld.

Heeft u vragen of wilt u contact met de vereniging?

Stuur ons dan een bericht en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.